Van Aert: 'Jammer voor Mathieu dat pech de cross besliste'

2 weergaven

Net als in 2015 werd Wout van Aert winnaar in Gavere. De laatste overwinning kwam ietwat als een verrassing want op een halve ronde van het einde zou Mathieu van der Poel de zege grijpen tot de Nederlander pech kende en langs de kant geparkeerd stond.

"Ik kan niet zeggen dat ik de beste in de cross was vandaag maar deze zege doet wel deugd. Een beetje wennen ook. Jammer voor Mathieu dat pech ook deel uitmaakt van het veldrijden maar het is nu eenmaal zo", begon Wout van Aert.

"Ik was met een goed gevoel aan de wedstrijd begonnen. Toen Mathieu van der Poel ging versnellen kon ik niet mee en besliste ik om mijn eigen tempo te rijden. Toon Aerts kon van mij wegrijden maar ik raapte hem weer op. Wellicht kende hij ook pech en dan reed ik ook nog eens voorbij Mathieu van der Poel. De zege lag zo voor het grijpen. Ik ben nu ook leider in de Superprestige maar weet niet of ik mijn programma ga aanpassen daarvoor. Ik ben in eerste plaats bij dat ik nog eens kan winnen", verduidelijkte Wout van Aert.

Topweekend Aerts

Toon Aerts heeft er een schitterend weekend opzitten. Zaterdag pakte hij in Niel nog de zege, in Gavere werd de ex-Europees kampioen netjes tweede.

"Ik reed vandaag tweemaal lek. De eerste keer stond ik zelf lek zowel vooraan als achteraan. Daardoor geraakte ik op de sukkel aan de schuine afdaling. Mijn tube rolde en daarom kwam ik ten val. Mijn fiets was naar de haaien waardoor ik moest lopen tot aan de materiaalpost", verduidelijkte Toon Aerts. "Uiteindelijk kon ik toch weer op jacht gaan naar Mathieu van der Poel en op het moment dat ik sterk naderde op de Nederlander reed ik andermaal lek. Zo kon van der Poel weer meer afstand nemen maar werd ik ook nog eens voorbijgestoken door Wout Van Aert. Ik dacht even aan een dubbelslag en winst in zowel Niel als Gavere maar de pech oordeelde er anders over. Uiteindelijk werd ik nog tweede", meldde Toon Aerts.