Superprestige hervat in Hoogstraten

1 weergaven

Op zondag staat de voorlaatste manche in de Superprestige op het programma in Hoogstraten. Ook hier leidt Mathieu van der Poel comfortabel met 90 punten na een zes op zes in de voorbije wedstrijden. In Diegem, de vorige manche op 30 december, wist zelfs een steward hem niet af te houden van de zege.

De organisatie Hoogstraten, eigendom van 'De Hoogstraatse Spurters', is de zevende manche van het regelmatigheidscriterium en reeds aan zijn 32e uitgave toe. De cross zal voor de zesde maal op rij plaatsvinden op de terreinen van de veiling in Hoogstraten. Een week na de wereldkampioenschappen in het Deense Bogense mag de organisatie alle grote toppers ontvangen. Ook streekrenners Jens Adams en Niels Koyen staan aan de start. Het parcours omvat talrijke heuveltjes en heeft, wegens bouwwerken, ten opzichte van verleden jaar een kleine wijziging ondergaan. Er wordt opnieuw gebruik gemaakt van de gronden gelegen aan de overzijde van de Heuvelstraat.

In het Superprestige klassement is Mathieu van der Poel leider met 90 punten. Toon Aerts staat tweede met 80 punten, Van Aert derde met 66, maar de drievoudige wereldkampioen zal dus door zijn forfait zondag en ook volgende week in Middelkerke terugvallen in de stand. Daardoor kan Lars van der Haar nog een plekje op het podium veroveren.


Bij de dames leidt ook hier wereldkampioene Sanne Cant met 75 punten, ééntje meer dan Annemarie Worst. Alice Maria Arzuffi telt er 73. Overigens komt dit weekend Maud Kaptheijns niet aan de start in beide wedstrijden, de Nederlandse is ziek.