Ook in Hoogstraten is van der Poel niet te stoppen

3 weergaven

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft zondag de overwinning gepakt in de zevende en voorlaatste manche van de Superprestige, in Hoogstraten. De Nederlander reed even voorbij half cross weg en finishte solo voor Toon Aerts (Telenet Fidea Lions) en de Nederlander Corné van Kessel (Telenet Fidea Lions). Van der Poel verstevigt ook zijn voorsprong in de tussenstand van de Superprestige. De slotmanche staat volgende week zaterdag op het programma, in Middelkerke.

Zowel Toon Aerts als Mathieu van der Poel hadden hun start een beetje gemist in Hoogstraten. Van der Poel schoof snel op, Aerts moest meer renners voorbij om opnieuw vooraan te geraken. De openingsronde kwam op naam van Quinten Hermans en Michael Vanthourenhout die er zelfs in slaagden om een klein kloofje te slaan. Net voor het ingaan van ronde twee pikte de wereldkampioen aan bij de twee leiders. Aerts volgde op vijf seconden, maar zou wat later ook vooraan post vatten.

De Belgisch kampioen talmde niet en nam de leiding. Hij zette de anderen onder druk, enkel Van der Poel wist het hoge tempo te volgen en het duo nam afstand van de rest van het pak. Op het modderige parcours speelden ook glijpartijen hun rol, het zorgde er voor dat David van der Poel onderuit ging en hard tegen een paaltje knalde. Hij bezeerde daarbij zijn knie, maar verloor nooit het bewustzijn, wel werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. Op diezelfde plaats ging ook Gianni Vermeersch onderuit terwjil Van der Poel nog de eerste zorg ter plaatse kreeg.

Van der Poel liet zich niet uit zijn lood slaan en zou iets voor halfweg cross een eerste keer verschroeiend uithalen. Hij nam enkele lengtes en op een helling verdubbelde hij in geen tijd zijn voorsprong met een technisch hoogstandje toen hij die met de fiets overwon terwijl de Belgische kampioen moest lopen. Aerts moest achtervolgen, maar zou zich terugknokken naar het wiel van de Nederlandse veelwinnaar. Van der Poel bleef Aerts onder druk zetten en die zag door een valpartij zijn kansen op de zege in rook opgaan, zeker toen hij wat later nog eens ten val zou komen.

Van der Poel reed nog 20 minuten alleen verder en soleerde naar zijn 30ste zege van het seizoen. Achter hen ontdeed Corné van Kessel zich in het slot van Eli Iserbyt en eindigde hij op een derde plaats.