Ook in Gavere geen maat op Eli Iserbyt

0 weergaven

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zondag de Superprestige in Gavere gewonnen, de derde manche van het seizoen in het regelmatigheidscriterium.

In de stand neemt Van der Haar de leiding over van Quinten Hermans. Met 37 punten heeft hij één punt voor op Hermans. Zijn landgenoot Corné van Kessel is op drie punten derde.

Van der Haar stoof als eerste het veld in. Achter hem reden Hermans, Van Kessel, Gianni Vermeersch, Michael Vanthourenhout, Toon Aerts en Iserbyt het snelle parcours op. In de tweede ronde al versnelde Iserbyt. Hij kreeg Belgisch kampioen Aerts en ploegmaat Vanthourenhout met zich mee. De drie leiders vochten een hevige strijd uit voor de koppositie. Aerts maakte een slipper en verloor zo het wiel van Iserbyt. Die zette fors door en nam al snel twintig seconden.

Aaets en Vanthourenhout kregen het gezelschap van Van der Haar, Sweeck, Thomas Pidcock en Hermans. Met nog drie ronden voor de boeg gingen achter een ontketende Iserbyt, Van der Haar en Sweeck op zoek naar de podiumplaatsen. Pidcock snelde ook nog naar hen toe. Iserbyt kende geen terugval en vatte de slotronde aan met een voorsprong van 55 seconden op Van der Haar. Sweeck volgde op 57 seconden, Pidcock moest 1:04 goedmaken. Achter hen volgde een groepje met Aerts, Van Kessel, Vanthourenhout en Hermans. Iserbyt reed nog een sterke ereronde en pakte na de openingsmanche in Gieten zijn tweede zege in de Superprestige.