Naar duel Iserbyt vs Mathieu?

0 weergaven

Zondag maakt Mathieu van der Poel zijn langverwachte terugkeer in het veldrijden in Ruddervoorde. Dat is de vierde manche van de Telenet Superprestige.

Sinds zijn laatste wedstrijd in het veld fietste Mathieu een indrukwekkend palmares bij elkaar op de weg met onder meer winst in Dwars door Vlaanderen, de Brabantse Pijl, de Amstel Gold Race en 3 ritzeges plus het eindklassement in de Tour of Britain. Verder won hij een aantal wereldbekermanches in het mountainbiken en het Europees kampioenschap cross-country. Tijdens het WK op de weg leek hij zelfs op weg naar de oppergaai, maar een plotselinge black-out gooide roet in het eten en de rest is geschiedenis.

Om maar te zeggen, opperheerser Mathieu van der Poel is terug en iedereen kijkt reikhalzend uit of hij vanaf zijn eerste wedstrijd in Ruddervoorde meteen kan toeslaan. Eli Iserbyt was bij zijn afwezigheid de grote man en daarom is het mogelijk uitkijken naar een duel tussen beide heren. Iserbyt won twee van de drie vorige manches, in Gieten en Gavere, en telt 30 punten. De wedstrijd in Boom liet hij schieten. Daardoor is Iserbyt slechts zesde in de tussenstand, die aangevoerd wordt door Lars van der Haar met 37 punten voor Quinten Hermans met 36, Corné van Kessel met 34, Toon Aerts met 32 en Laurens Sweeck met 31 punten.

Met nog vijf manches te gaan, lijkt het onwaarschijnlijk dat Mathieu, die van 0 moet beginnen, nog een rol van betekenis kan spelen in het eindklassement. Maar de wereldkampioen zal met zijn terugkeer in Ruddervoorde wel voor het nodige spektakel zorgen. Vorig jaar reed Mathieu al in de openingsronde weg van zijn tegenstanders en pakte Wout Van Aert de tweede plaats. Toon Aerts klopte Iserbyt voor de laatste podiumplek.

VROUWEN

Bij de dames wordt het klassement met 39 punten aangevoerd door revelatie Yara Kastelijn, vorig seizoen nog belofte. De Nederlandse van 777.be, geleid door onder meer ploegleider Bart Wellens, won de vorige manche in Gavere. Op de Koppenberg bevestigde ze vrijdag nog haar voortreffelijke vormcurve. Zij heeft 1 puntje voorsprong op Carmen Alvarado en al tien op Sanne Cant, die vijfde staat. De Belgische en wereldkampioene sukkelt met een blessure aan het startbeen en hoopt op beterschap.

Lucinda Brand en Marianne Vos hebben we dit seizoen nog niet aan het werk gezien in het veld, maar met onder meer Europese kampioene Annemarie Worst, Carmen Alvarado, Alice Maria Arzuffi, Eva Lechner en Ellen Van Loy beschikt de cross in Ruddervoorde over een uitstekend deelnemersveld.

LIVE OP PLAY SPORTS De Telenet Superprestige van Ruddervoorde is zondag vanaf 13u25 LIVE te volgen op Play Sports 3.