Cant wint na knappe remonte

1 weergaven

Sanne Cant heeft de Telenet Superprestige-veldrit in Diegem bij de vrouwen gewonnen. In een incidentrijke wedstrijd met veel valpartijen haalde zij het én neemt ze meteen de leidersplaats in de Superprestige over.

Alice Maria Arzuffi, leider in de Telenet Superprestige, kwam al snel na de start ten val en moest achtervolgen. Ook Sanne Cant en Ellen Van Loy vielen in de openingsfase. Van al die chaos profiteerden Eva Lechner en Annemarie Worst, die samen in de aanval gingen. Maud Kaptheijns was de eerste die in de tegenaanval ging.

Maar de comeback kwam op naam van Cant. Na een snelle inhaalrace haakte ze haar wagonnetje aan bij Worst die even voordien Lechner had moeten laten gaan. De Italiaanse begon met een voorsprong van vijf seconden aan de laatste ronde. Onvoldoende om voorop te blijven, zo bleek. Denise Betsema, Cant en Worst sloten aan bij Lechner. De vier vochten het uit voor de drie podiumplaatsen. Lechner brak als eerste. Uiteindelijk haalde Cant het. Worst was tweede op twee seconden, Betsema derde op drie tellen.

MEEUSSEN BESTE JUNIOR

Witse Meeussen was de beste bij de junioren. Hij haalde het voor Ben Tulett en Ryan Cortjens. Het drietal probeerde zich al vroeg af te scheiden, maar de verschillen bleven beperkt. Ze probeerde om de beurt aan de boom te schudden en uiteindelijk konden Meeussen en Cortjens wegglippen. Tulett hield de leiders in het vizier en kon weer aansluiten. Even later kon hij zelf ontsnappen na een foutje van Cortjens. Met nog twee ronden te gaan nam Tulett negen seconden voorsprong op Meeussen, Cortjens en Luke Verburg. Uiteindelijk konden Cortjens en Meeussen aansluiten, waardoor we een finale met drie renners te zien kregen. Na een knotsgekke finale ging de zege naar Meeussen, voor Tulett en Cortjens.

Eerder op de dag ging de overwinning bij de tweedejaars nieuwelingen naar Matyas Fiala. De Tsjech haalde het voor Del Grosso en Mathias Avondts. De rit bij de eerstejaars werd gewonnen door Aaron Dockx, die Iben Rommelaere en Menno Huising afhield.