Man City en Porto staan voor zware opdracht, Juve en Barça in betere papieren

21 weergaven

Dinsdag- en woensdagavond worden de terugwedstrijden van de kwartfinales van de Champions League afgewerkt. Dinsdag speelt Juventus gastheer voor Ajax en ontvangt Barcelona Manchester United. Woensdag moeten FC Porto en Manchester City in eigen huis vol aan de bak tegen respectievelijk Liverpool en Tottenham.

Zowel Juventus, 1-1 bij Ajax, als Barcelona, 0-1 bij ManU, behaalden goede uitgangsposities in de heenwedstrijd. Porto verloor vorige week in Liverpool met 2-0, Tottenham hield in zijn nagelnieuwe stadion Man City af met 1-0.

Barcelona en Juventus lijken zo over de beste papieren te beschikken. Toch zal er van onderschatting geen sprake zijn in zowel Barcelona als Turijn. Tegenstanders Manchester United en Ajax verrasten namelijk in de achtste finales op verplaatsing. De Mancunians haalden tot ieders verbazing een 0-2 thuisnederlaag tegen PSG in Parijs op met 1-3 winst. Ajax vermorzelde Real Madrid in het eigen Santiago Bernabeu met 1-4, na de heenwedstrijd in Amsterdam met 1-2 te hebben verloren. Voorzichtigheid is dus zeker op z'n plaats voor Barça en Juve, die in de eigen competities de landstitel kunnen ruiken.

Woensdag liggen de kaarten anders geschud voor Porto en Manchester City. De Portugezen liepen op Anfield vorige week negentig minuten achter de bal aan, en leden een logische 2-0 nederlaag. In het eigen Estadio do Dragao kunnen de Draken echter altijd iets meer. Ook in de vorige ronde haalde Porto tegen Roma een uitnederlaag op. Manchester City ging ten onder aan het enthousiasme van de Spurs, die in hun nieuwe Tottenham Stadium een zuinige 1-0 zege boekten. Tottenham zag in die wedstrijd wel sterspelers Harry Kane en Dele Alli uitvallen. Zij zullen er woensdag in Manchester niet bij zijn. Rode Duivel Kevin De Bruyne is er in de kleuren van City normaal gezien wél bij en kan zijn ploeg naar de halve finales loodsen.

In de halve finales treft de winnaar van Juventus-Ajax Tottenham of Manchester City. De winnaar van Barcelona-Manchester United ontmoet Porto of Liverpool.