Lukaku: 'Met passie naar Camp Nou gaan'

0 weergaven

Manchester United stuntte in de achtste finales van de Champions League door een 0-2 nederlaag tegen PSG weg te vegen met 1-3 winst in Parijs. Dinsdagavond zullen de Red Devils opnieuw moeten toveren op het veld van FC Barcelona, dat de heenmatch op Old Trafford met 0-1 won.

"Barcelona is PSG niet, het is meer ervaren. Maar wij moeten vertrouwen hebben en met passie naar Camp Nou gaan en er meer kansen creëren", blikt Romelu Lukaku vooruit op de website van de UEFA. "Barcelona is een ander niveau. Samen met Real Madrid, Juventus en Bayern München vormt het de top vier in Europa voor mij. Wij willen opnieuw de Engelse club zijn die deel uitmaakt van dat selecte groepje", zegt de Rode Duivel, die met twee goals in het Parc des Princes een groot aandeel had in de kwalificatie voor de kwartfinales.

ManU staat hoe dan ook voor een loodzware opdracht in de speeltuin van Lionel Messi. "We moeten zo weinig mogelijk fouten maken, maar ook goed voetballen. Soms laat Barcelona je ruimte om te spelen", weet Lukaku. "Het zal ervan afhangen welke type match het wordt en wat het plan van de coach is, maar ook van hoe zij spelen. Ze hebben hun eigen systeem waar ze aan vasthouden. We moeten slim zijn wanneer we naar voor trekken en weten wanneer het niet kan. De winst tegen PSG gaf ons vertrouwen, maar dit is natuurlijk Barcelona. Als er een ploeg is die tegen gelijk welke tegenstander het verschil kan maken, zijn zij het."

Lukaku wordt sinds december getraind door de Noor Ole Gunnar Solskjaer, een voormalige goaltjesdief van de Mancunians. "Hij wil altijd het beste. Als je een voormalig topspits en international als trainer hebt, dan daagt hij je uit tijdens de trainingen wanneer je werkt aan positionering of afwerking. Hij is elke sessie heel geconcentreerd en veeleisend en daar hou ik van. We zijn hier om te winnen, niet om aantrekkelijk voetbal te spelen en dan te verliezen."