Vandoorne ruilt Formule 1 voor Formule E

1 weergaven

Stoffel Vandoorne zegt de Formule 1 vaarwel. De West-Vlaming stapt over naar de Formule E, het kampioenschap voor elektrische wagens.

Vandoorne gaat aan de slag bij de Duitse renstal HWA Racelab (Mercedes), waar hij teamgenoot wordt van de Brit Gary Paffett. Zo treedt Vandoorne in de voetsporen van landgenoot Jérôme d'Ambrosio, die na een kortstondige carrière in de Formule 1 ook in de Formule E terechtkwam. Afgelopen seizoen ging de Formule E-titel naar de Fransman Jean-Eric Vergne (Techeetah), d'Ambrosio (Dragon Racing) eindigde als 14de.

De 26-jarige Vandoorne is aan zijn tweede volledige seizoen in de F1 bezig. Enkele weken geleden kreeg hij te horen dat er volgend seizoen geen plaats meer voor hem is bij McLaren en dat zijn zitje naar het 18-jarige Britse talent Lando Norris gaat. Er staan dit F1-seizoen nog vier GP's op het programma. Vandoorne haalde in de eerste vier races van het seizoen drie keer de top-10, maar daarna scoorde hij (vooral door een niet-competitieve wagen) geen WK-punten meer.

Het nieuwe Formule E-seizoen gaat op 15 december van start in Saudi-Arabië.