Frijns wint slotmanche, Vergne opnieuw Formule E-kampioen

0 weergaven

De Nederlander Robin Frijns heeft zondag de slotmanche van het Formule E-kampioenschap gewonnen. De Fransman Jean-Eric Vergne volgt zichzelf op als eindwinnaar van het Formule E-kampioenschap.

In de tweede ePrix van New York bleef Frijns (Envision) de Brit Alexander Sims (BMW) 3 seconden voor. De Zwitser Sébastien Buemi (Nissan), zaterdag winnaar van de eerste ePrix van New York, werd op net geen 4 seconden derde.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne (HWA) sloot zijn eerste seizoen in de Formule E af met een achtste plaats en sprokkelde daarmee nog 4 punten voor het kampioenschap. Jérôme D'Ambrosio finishte op de elfde plaats net buiten de punten. De Duitse Belg André Lotterer (DS-Techeetah) haalde de finish niet.

Voor Jean-Eric Vergne (DS-Techeetah) volstond een zevende plaats om zich voor het tweede jaar op rij tot kampioen te kronen. In de eindstand heeft de 29-jarige Fransman 17 punten voor op Buemi. De Braziliaan Lucas di Grassi (Audi) werd op 28 punten derde. Lotterer werd achtste in het kampioenschap, D'Ambrosio elfde en Vandoorne zestiende.

Vergne is de eerste die erin slaagt het kampioenschap twee keer te winnen. In 2015 werd de eerste editie van het kampioenschap gewonnen door de Braziliaan Nelson Piquet Jr, daarna volgden titels voor Buemi (2016) en Di Grassi (2017).