'Vijand' van Verstappen wordt collega van Vandoorne

1 weergaven

Esteban Ocon (Force India) zal volgend seizoen de rol van testpiloot bij het Duitse Mercedes op zich nemen. Komend weekend rijdt de 22-jarige Fransman zijn 50ste en - voorlopig - laatste grote prijs in de Formule 1 in Abu Dhabi.

Hoewel Mercedes volgend seizoen geen plekje meer vrij heeft met wereldkampioen Lewis Hamilton onder contract tot 2020 en de Fin Valtteri Bottas tot 2019 haalt de Duitse renstal Esteban Ocon aan boord als reserve- en testpiloot. De Franse racepiloot zit al enkele jaren in het opleidingsprogramma van Mercedes.

Mercedes-teambaas Toto Wolf bevestigt de toekomstige reserverol van Ocon. "Hij zal bij ons veel tijd doorbrengen in de simulator", stelt Wolf. Ocon debuteerde in de Formule 1 bij het inmiddels opgedoekte Manor Racing team, alvorens naar Force India te trekken. In twee jaar Force India racete Ocon 136 punten bij elkaar met als uitschieter een vijfde plaats in de grote prijs van Mexico in 2017.

Na de vorige grote prijs in Brazilië kwam Ocon nog negatief in het nieuws na een schermutseling in de paddocks met Nederlander Max Verstappen na een botsing tijdens de race. Eerder raakte bekend dat, net als Ocon, onze landgenoot in de F1 Stoffel Vandoorne volgend seizoen, naast zijn overstap naar de Formule E met enkel elektrische auto's, een rol als simulatorpiloot bij Mercedes zal bekleden.