Vettel wint GP van Singapore dankzij pitstopstrategie

12 weergaven

Niet Charles Leclerc wint de Grote Prijs van Singapore, maar wel zijn teamgenoot Sebastian Vettel. Door een slimme zet tijdens de pitstop verschalkte de Duitser de Monegask.

Echt spannend was het begin van de Grote Prijs van Singapore niet. Iedereen spaarde de banden. We zagen daardoor ook weinig aanvallen. Gelukkig veranderde dat tijdens de eerste pitstop. Vettel ging voor iedereen wisselen van banden en dat wierp zijn vruchten af. Toen Charles Leclerc en Lewis Hamilton uit hun pitstop kwamen, reden ze achter de Duitser. Zowel de Monegask als de Brit konden de Duitser niet passeren. Vettel had ook het geluk dat de safety car die keer moest tussenkomen. Zo wint de Duitser voor de eerste keer een GP sinds zijn overwinning tijdens de Gp van België van 26 augustus 2018.

Leclerc werd dus tweede. Hij wou nog een aanval inzetten op zijn teamgenoot, maar hij liet zich telkens verrassen bij het herstarten na de safety car. Lewis Hamilton leek de derde plaats te gaan veroveren, maar Max Verstappen stak daar een stokje voor. De Brit moet genoegen nemen met een vierde plaats voor zijn ploegmakker Valtteri Bottas. 

In de WK-stand blijft Lewis Hamilton aan de leiding. De volgende GP vindt op 29 september plaats in Rusland, op het circuit van Sotsji.