Vettel klaar om Hamilton te bekampen

1 weergaven

Dit weekend start het Formule 1 seizoen weer. De laatste vijf jaren werden gedomineerd door Lewis Hamilton in zijn Mercedes. Sebastian Vettel lijkt klaar om de heerschappij van Mercedes te ondermijnen.

Zondag start in het Australische Melbourne het nieuwe Formule 1 seizoen. De voorbije jaren was er niets te doen aan de heerschappij van Mercedes. In de laatste vijf jaar zat de winnaar van het wereldkampioenschap bij Mercedes. Lewis Hamilton won vier keer en Nico Rosberg één keer. 

Tijdens de traditionele F1-voorbereidingen op het circuit in Catalonië leek de Ferrari van Sebastian Vettel en Charles Leclerc veruit de beste wagen. Mercedes had enkele problemen. "Momenteel spreken we over een verschil van ongeveer een halve seconde per ronde", liet Hamilton al optekenen. "Ferrari lijkt me sneller dan ooit en dus zal ook de strijd spannender dan ooit worden. Dat is vooral leuk voor de fans." 

De outsider Max Verstappen

Naast Ferrari en Mercedes is er ook nog de Red Bull-wagen van Max Verstappen. Dit seizoen heeft zijn auto een upgrade gekregen met een nieuwe Honda-motor. "Ik weet niet waar we zullen eindigen, maar het ziet er alvast veelbelovend uit", blikte de Nederlander al vooruit. "De prestaties van de motor zijn erg goed." Na het vertrek van Daniel Ricciardo krijgt Verstappen komend seizoen de Fransman Pierre Gasly naast zich als tweede rijder. 

De GP van Spa-Francorchamps zal op 1 september gereden worden. Het seizoen eindigt met de GP van Abu Dhabi op 26 november.