F1-team Haas is hoofdsponsor kwijt

3 weergaven

Het Amerikaanse Formule 1-team Haas is zijn hoofdsponsor kwijt. Enkele dagen voor de Grote Prijs van Groot-Brittannië maakte Rich Energy via een korte verklaring op Twitter bekend dat de Britse energiedrankfabrikant het contract heeft beëindigd.

De oorzaak van het terugtrekken van de energiedrankfabrikant zijn de Volgens Rich Energy zijn de "slechte resultaten" van het team dit seizoen. De Fransman Romain Grosjean en de Deen Kevin Magnussen braken in de eerste negen races nog geen potten.

De excentrieke topman William Storey van Rich Energy riep begin dit jaar nog brutaal dat hij met Haas de aanval wilde openen op Red Bull, het team van Max Verstappen en Pierre Gasly. Enkele maanden later stapt Storey echter al weer uit de Formule 1. "We willen Red Bull verslaan, maar in Oostenrijk zaten we achter Williams en dat is onacceptabel. Al het politieke gedoe in de Formule 1 doet onze zaken ook geen goed. We wensen het team succes."

Haas laat weten dat Rich Energy nog steeds titelpartner is van het team en dat er door commerciële vertrouwelijkheid tussen beide partijen niet verder gecommuniceerd kan worden.