Red Bull-Honda pakt opvallend wereldrecord op Silverstone

4 weergaven

Red Bull-Honda heeft zich afgelopen weekend met een opvallende statistiek in de geschiedenisboeken gezet. Het team deed de snelste pitstop ooit in de geschiedenis van de Formule 1.

Red Bull Racing heeft gisteren tijdens de GP van Groot-Brittannië het snelheidsrecord voor een pitstop scherper gesteld. Tijdens een pitstop van Pierre Gasly konden de monteurs van het Oostenrijkse team een bandenwissel voltooien in amper 1,91 seconden. 

Daarmee doet het team 0,01 seconde beter dan het vorige record. Dat werd in 2016 gezet door de monteurs van Williams tijdens de GP van Bakoe (Azerbeidzjan). De Braziliaan Felipe Massa zat toen achter het stuur. 

De pitstop-kunst is het paradepaardje van de Red Bull-monteurs. Hun reputatie bevestigden ze al vaker dit seizoen. Zo kwam de Nederlander Max Verstappen als winnaar uit een duel met Valtteri Bottas (Mercedes) na een razendsnelle pitstop.

Afgelopen weekend lukte het opnieuw voor Verstappen. Dit keer stak hij Charles Lerclerc (Ferrari) de loef af op het circuit van Silverstone. 

Sinds 2015 wordt door de F1 een klassement bijgehouden van de snelste pitstops. Na elke Grote Prijs worden er dan ook punten toegekend aan de monteurs die de snelste pitstop konden uitvoeren. 

Na 10 races staat Red Bul-Honda los op kop met 266 punten. Eerste achtervolger is het fel geplaagde Williams met 188 punten. De Oostenrijkse renstal is ook de titelverdediger van deze Fastest Pit Stop Award.