Principeakkoord omtrent GP Formule 1 in Miami

0 weergaven

De Formule 1 en het Hard Rock Stadium hebben een principeakkoord bereikt om vanaf 2021 een Grote Prijs te organiseren in het Amerikaanse Miami, zo bevestigden beide partijen woensdag in een gezamenlijke verklaring.

"We verheugen ons om het grootste racespektakel ter wereld voor de eerste keer naar deze iconische en glamoureuze regio te brengen", zo klinkt het in de mededeling.

Er zijn al jaren plannen om een F1-race in Miami te organiseren, maar bewoners en bedrijven vreesden voor te veel overlast op het stratencircuit doorheen de binnenstad, met een passage aan de kust. Nu wordt er een circuit voorzien in de buurt van het Hard Rock Stadium, thuishaven van de Miami Dolphins. De kosten zouden volgens de krant Miami Herald gedragen worden door de Amerikaanse miljardair Stephen Ross.

Sinds 2012 wordt er jaarlijks een GP Formule 1 gereden in de Verenigde Staten, op het Circuit of the Americas in Austin (Texas). Die overeenkomst loopt nog 2021. Eerder waren er onder meer GP's in Indianapolis en op een stratencircuit in Detroit.