Mick Schumacher treedt in de voetsporen van zijn legendarische vader

1 weergaven

De Duitser Mick Schumacher heeft op het circuit van Bahrein bij zijn F1-testdebuut voor Ferrari de tweede chrono op de tabellen gezet. De zoon van racelegende Michael Schumacher reed een rondje in 1:29.976. Enkel de Nederlander Max Verstappen (1:29.379) klokte in zijn Red Bull een snellere tijd.

Twaalf jaar na de laatste race van zijn vader mocht Mick Schumacher zijn F1-debuut maken. Op de eerste testdag in de loop van het seizoen was de felle regenval lange tijd spelbreker. Daardoor kon de twintigjarige Duitser bij zijn debuut niet veel meters maken. Hij kwam tot 56 rondjes in de Ferrari SF90.

Woensdag krijgt Schumacher een nieuwe kans om sneller te rijden dan Verstappen. De regerende F3-kampioen rijdt dan zowel de testritten voor Ferrari als voor zusterploeg Alfa Romeo. Afgelopen weekend maakte Schumacher junior zijn debuut in de Formule 2, waarin hij op het circuit van Sakhir respectievelijk als achtste en zesde over de streep kwam.

Veel waarde hoeft niet gehecht te worden aan de chrono's in de testritten. Door de slechte weersomstandigheden konden de vijftien piloten niet voldoende rondjes rijden om de bolide echt te testen. Onder hen nog een opvallende rijder: Fernando Alonso testte voor McLaren. De voormalige Spaanse wereldkampioen, die de elfde tijd neerzette, stopte als piloot, maar is nu technisch adviseur van de Britse renstal.