Lewis Hamilton ontevreden

4 weergaven

Lewis Hamilton is niet te spreken over de planning van de Britse Grand Prix. De Brit begrijpt niet waarom deze plaatsvindt op dezelfde dag als de finale op het WK cricket en de herenfinale van Wimbledon.

"Ik begrijp niet waarom ze de Britse GP op dezelfde dag zetten als al deze grote evenementen", zei Hamilton. "De Britse GP is zo'n speciaal evenement en heeft alle aandacht nodig. Nu zullen veel mensen op zondag van kanaal wisselen en naar de finale van het WK cricket kijken of de mannenfinale op Wimbledon."

De Britse WK-leider gaat voor een zesde overwinning op het legendarische circuit van Silverstone. Daarmee zou hij alleen recordhouder worden met zeges op de Britse GP en Jim Clark en Alain Prost achter zich laten. De afgelopen vijf seizoenen won Hamilton vier keer. Ook dit weekend is hij de absolute topfavoriet.

Mercedes is dit seizoen outstanding. De renstal won al acht van de eerste negen races. Enkel in Oostenrijk ging de overwinning naar Max Verstappen (Red Bull-Honda). Hamilton, die dit seizoen zes races heeft gewonnen en 31 punten voorsprong heeft op het kampioenschap van teamgenoot Valtteri Bottas, zei dat hij verwachtte dat Mercedes op Silverstone sterker zou zijn dan op de Red Bull Ring.

"We zijn ons volledig bewust dat Ferrari en Red Bull een stap vooruit hebben gezet, maar zonder de koelingsproblemen in Oostenrijk hadden we ook daar meegestreden voor de overwinning. Ook dit weekend zal het weer spannend zijn, want vergeet niet dat Ferrari hier vorig jaar sneller was dan ons en ook Red Bull schrijf ik zeker niet af nu ze een nieuwe motor hebben. Het wordt allesbehalve een gemakkelijk weekend", aldus Hamilton.