Leclerc zegeviert voor de eerste keer in de Formule 1 en wint de GP van Spa-Francorchamps

7 weergaven

Charles Leclerc heeft zijn eerste overwinning in de Formule 1 beet. De jonge Monegask kon maar net zijn voorsprong op Lewis Hamilton behouden en wint zo de GP van Spa-Francorchamps.

Voor de start van de Grote Prijs van België hielden de rijders een minuut stilte voor de overleden Anthoine Hubert, die om het leven kwam bij een aanrijding in de Formule 2. Na een emotioneel begin was het direct bittere ernst. Max Verstappen kwam in aanraking met Kimi Räikkönen en ondervond tijdens het aantikken ook nog eens een technisch defect. De Nederlander crashte hard, maar kwam er zonder al te veel kleerscheuren vanaf. 

Vooraan reed Leclerc zonder veel problemen van start tot finish. Op het einde werd het wel nog even spannend. Lewis Hamilton reed opeens elke ronde een seconden sneller en eindigde uiteindelijk op een halve seconden van de Monegask. Valtteri Bottas kwam als derde over de meet. 

Door zijn tweede plaats vergroot Hamilton andermaal zijn voorsprong in de WK-stand op achtervolgers Bottas en Verstappen. De volgende Grote Prijs staat gepland op 8 september in het Italiaanse Monza.