Hamilton slaat mea culpa na uitlatingen over neefje in prinsessenjurk

2 weergaven

Lewis Hamilton heeft spijt van een filmpje waarin hij zijn neefje bekritiseert omdat die een prinsessenjurk draagt. De viervoudige wereldkampioen Formule 1 biedt via enkele tweets zijn verontschuldigingen aan.

Hamilton had op zijn Instagram-account, waar hij 5,7 miljoen volgers heeft, een filmpje gepost waarin de F1-rijder zijn ontgoocheling uitte over het feit dat zijn neefje in een prinsessenjurk was gekleed. In het filmpje, gemaakt op kerstdag, richt Hamilton de camera op zijn neefje en zegt: "Ik ben nu zo triest. Kijk naar mijn neefje." Hamilton vraagt de jongen vervolgens waarom hij een prinsessenjurk draagt en zegt hem dat jongens dat niet doen. Het filmpje, dat inmiddels werd verwijderd, kwam de 32-jarige Engelsman op heel wat kritiek te staan.

De Formule 1-rijder besefte zijn fout en sloeg via Twitter mea culpa. "Ik was met mijn neefje aan het spelen en besefte dat mijn woorden ongepast waren, dus heb ik het filmpje verwijderd. Ik was mij van geen kwaad bewust en heb niemand willen kwetsen. Ik hou ervan dat mijn neefje zich vrij voelt om zich uit te drukken zoals hij wil, zoals we allemaal zouden moeten doen."

"Mijn diepste verontschuldigingen voor mijn gedrag aangezien ik besef dat het niet aanvaardbaar is dat iemand, waar hij ook vandaan komt, iemand marginaliseert of stereotypeert", vervolgt Hamilton. "Ik heb mij altijd uitgesproken voor iedereen die zijn leven wil leiden precies zoals hij wil. Ik hoop dat men mij deze beoordelingsfout kan vergeven."