Ferrari mag vieren in Italië dankzij Leclerc

3 weergaven

Charles Leclerc heeft enkele dagen na zijn eerste Formule-1 overwinning zijn tweede ook al beet. De Monegask won in Monza de Grote Prijs van Italië voor Valtteri Bottas en Lewis Hamilton.

Gisteren pakte Charles Leclerc met veel bravoure de poleposition in Monza met zijn Ferrari. De Italiaanse ploeg had al bijna tien jaar niet meer voor eigen publiek gewonnen, maar de Monegask reed van start tot finish aan de leiding. Net als in Spa-Francorchamps kwam er een Mercedes nog heel dichtbij op het einde. Valtteri Bottas zat deze keer in de spiegel van Leclerc te rijden en reed op minder dan een seconden van de Monegask, maar Leclerc liet zich niet meer passeren.


Lewis Hamilton eindigde op een derde plaats en blijft zo leider in de WK-tussenstand. De voorbije twee jaar won Hamilton in Monza. In totaal was de Brit al vijf keer de beste in Italië. Zo is hij samen recordhouder met Michael Schumacher. 

Over twee weken zullen de F1-coureurs te zien zijn in de Grote Prijs van Singapore. Dat zal de vijftiende WK-manche zijn.