Woods kan nog eens winnen

1 weergaven

Tiger Woods heeft de Masters, het eerste major golftoernooi van het seizoen, op zijn naam geschreven. De Amerikaan zegevierde op de Augusta National golfbaan met een totaal van 275 slagen.

Daarmee bleef hij zijn drie landgenoten Dustin Johnson, Xander Schauffele en Brooks Koepka één slag voor. Het is voor de 43-jarige Woods zijn vijftiende grandslamzege.

De Italiaan Francesco Molinari, die voor de aanvang van de slotronde nog twee slagen voorsprong telde op de naaste concurrentie, zag Woods en Koepka in de fout gaan waarmee hij een drie slagen voorsprong nam. De 36-jarige regerende Open Championship-winnaar zag op de twaalfde en vijftiende hole tot twee keer toe de bal in het water verdwijnen, waardoor hij uiteindelijk werd verwezen naar een gedeelde vijfde plaats.

Woods, die zich de beste toonde in 1997, 2001, 2002 en 2005, putte op zijn laatste zes holes nog drie birdies weg die hem de overwinning opleverden. De Amerikaan Justin Thomas lukte op de zestiende 155 meter lange par-3 nog een hole-in-one.

Voor Woods is het zijn vijftiende major-overwinning waarmee hij drie titels verwijderd is van de recordhouder Jack Nicklaus. Hij telt nu wel evenveel Master-titels als Nicklaus.