Hole-in-one voor Thomas Pieters in Sjanghai

1 weergaven

Thomas Pieters is erin geslaagd op het met 10 miljoen dollar gedoteerde HSBC Champions golftornooi in Sjanghai een hole-in-one te realiseren. Hij moest zich desondanks tevreden stellen met de 18de plaats.

Voor de 26-jarige Antwerpenaar uit Limburg liep het bij aanvang van zijn laatste ronde meteen fout. Zo moest hij op de tweede hole een triple bogey incasseren, waarna hij op hole drie nog een bogey op zijn kaart moest schrijven. Na een birdie op de vierde hole volgden er op de holes zeven en negen nog twee bogeys. Op de twaalfde hole, een 198 meter lange par-3, zag hij de bal na een perfecte afslag meteen in de cup verdwijnen, goed voor een hole-in-one. Na een bogey op de vijftiende hole putte Pieters nog birdies weg op de zestiende en achttiende hole.

Met zijn totaalscore van 287 slagen, één onder par, telde onze landgenoot dertien slagen meer dan de Amerikaan Xander Schauffele, die zich de beste toonde in een play-off. Zo totaliseerden Schauffele en zijn landgenoot Tony Finau na de 72 reguliere holes 274 slagen, veertien onder par. Op de eerste extra hole putte Schauffele een birdie weg, Finau kwam niet verder dan par. Voor de 25-jarige uit San Diego is het zijn derde overwinning op het Amerikaanse PGA-circuit. Vorig jaar won hij de Greenbrier Classic en het Tour Championship.