Comeback voor Woods?

1 weergaven

De rugproblemen van Tiger Woods lijken verleden tijd. De golflegende mag op training weer alle oefeningen doen, zo heeft zijn manager laten weten.

De 41-jarige Woods speelde door aanhoudende pijn aan de rug geen wedstrijd meer sinds januari. Volgens Mark Steinberg schijnt er evenwel licht aan het einde van de tunnel. "Hij heeft goed nieuws gekregen van de dokters, die hem groen licht hebben gegeven. Hij mag zoveel trainen als hij wil. Tiger gaat het wel kalm aan doen. Alles verloopt goed maar we moeten de juiste weg volgen", zegt Steinberg aan ESPN.

Om over een comeback in competitie te spreken, is het nog te vroeg. "Daar hebben we het nog niet over gehad. We bekijken het dag per dag, week per week", aldus de manager.

Woods, veertienvoudig majorwinnaar, is al jaren rugpatiënt. Sinds 2014 onderging hij vier operaties waardoor hij de voorbije jaren amper tornooien kon afwerken.

Vorige maand, in de marge van de Presidents Cup, gaf Tiger Woods toe dat hij niet weet of hij überhaupt nog zal terugkeren in competitie. "De pijn is weg maar ik weet niet hoe mijn lichaam zal reageren aangezien ik nog geen balletje heb geslagen. Dus, ik ga mijn tijd nemen en geduld oefenen", klonk het.