Colsaerts wordt door sterke slotronde 19e op Scottish Open

2 weergaven

Nicolas Colsaerts is dankzij een ultieme ronde van 68 slagen nog in de top-20 van het Scottish Open golftoernooi in het Schotse Troon geëindigd.

Colsaerts was na een zwakke derde ronde van 78 slagen naar een gedeelde 28e plaats weggezakt, maar putte zondag op zijn eerste negen holes vier birdies weg. Op de tweede parcourshelft lukte de 34-jarige Brusselaar nog een birdie op de veertiende hole waarna hij op de zestiende hole in de fout ging, wat resulteerde in een ronde van vier onder par.

Colsaerts maakte uiteindelijk nog negen plaatsen winst. Met zijn totaalscore van 283 slagen, vijf onder par, telde hij acht slagen meer dan Rafael Cabrera Bello. De 33-jarige Spanjaard zette een foutloze laatste ronde neer van 64 slagen, acht onder par. Hij kwam hiermee op gelijke hoogste van de Engelse outsider Callum Shinkwin, die op zijn laatste hole een bogey moest incasseren. Er kwam een play-off aan te pas waarbij Cabrera Bello op zijn eerste extra hole een birdie wegputte voor zijn derde European Tour-zege.