Transfervrije Van Rhijn (ex-Club) vindt onderdak bij Heerenveen

3 weergaven

Heerenveen heeft donderdag de komst van Ricardo van Rhijn bekendgemaakt. De Nederlandse rechterflankverdediger ondertekende in Friesland een overeenkomst voor één seizoen. Hij komt transfervrij over van AZ.

De intussen 27-jarige Van Rhijn is een jeugdproduct van Ajax. Hij brak er door in het eerste elftal, maar ondanks 163 officiële duels voor de Amsterdammers was hij er nooit incontestabel. Club Brugge plukte hem in de zomer van 2016 weg bij de Amsterdammers en ook in Brugge liet Van Rhijn geregeld zijn kwaliteiten zien. Hij kwam er in zijn enige seizoen tot 29 optredens. Blauw-zwart had echter moeite met zijn wispelturig karakter en verhuurde hem een jaar later al aan AZ. De Alkmaarders namen hem vorige zomer definitief over, maar verlengden zijn aflopende contract eind juni niet. Bij Heerenveen hoopt Van Rhijn opnieuw wedstrijdritme op te doen.

"We wilden onze selectie graag nog verder versterken. Ricardo is een zeer ervaren speler die wedstrijden op het allerhoogste niveau gespeeld heeft en diverse prijzen heeft gewonnen", legde technisch manager Gerry Hamstra de komst van Van Rhijn uit. "Met zijn kwaliteiten en ervaring kan hij zowel centraal achterin als op de rechtervleugel uit de voeten. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om het komende seizoen bij ons te voetballen."

"Het voelde meteen goed," verklaarde Van Rhijn zelf zijn keuze voor Heerenveen. "De voetbalvisie van Heerenveen past bij mij en het is natuurlijk een club met een rijke geschiedenis. De contractduur van een jaar voel ik me prettig bij. Het komende jaar kunnen zowel de club als ik kijken of het bevalt. Als dat het geval is kan de samenwerking altijd nog worden verlengd. Het is nu aan mij, ik wil hier een zo goed mogelijke indruk achterlaten en Heerenveen helpen aan mooie resultaten."