Sloetski stapt na negatief clubrecord op bij Vitesse

0 weergaven

Leonid Sloetski heeft vrijdagavond onmiddellijk na de nederlaag van Vitesse bij Heerenveen (3-2) ontslag genomen.

De Russische trainer trok zelf zijn conclusie na het vijfde verlies op rij, een evenaring van een negatief clubrecord. "Ik heb een mooie tijd gehad in Nederland", sprak Sloetski bij FOX Sports. "Nu heeft de club iemand anders nodig om de zaak weer op het juiste spoor te krijgen."

Sloetski deelde zijn beslissing meteen na het duel aan de spelersgroep mee. "Ik heb in mijn lange loopbaan niet eerder zo vaak achter elkaar verloren. In deze situatie gaat het niet meer om de trainer, maar om de club en de fans. Daarom kan ik niet anders dan deze stap zetten. Ik heb hard gewerkt, er alles aan gedaan, maar ook dit hoort erbij. In het voetbal kun je nu eenmaal van 'hero to zero' gaan. Dat is niet iets om dramatisch over te doen."

Namens de spelers verklaarde Remko Pasveer volkomen verrast te zijn. "Het is moeilijk om nu meteen op dit nieuws te reageren", sprak de doelman. "De trainer kwam de kleedkamer binnen en maakte meteen zijn beslissing duidelijk. Vervolgens liep hij weg. Het is moeilijk. Hij heeft zijn ziel en zaligheid voor deze club gegeven. Dit geeft ons als spelers een slecht gevoel. We hadden vanavond de zaken na al die nederlagen om moeten draaien."

In Heerenveen stond Vitesse na ruim 20 minuten al op een voorsprong van 0-2 door doelpunten van Tim Matavz en Linssen. Daarna scoorden Hicham Faik (strafschop), Mitchell van Bergen en Jens Odgaard voor de thuisclub.