Feyenoord krijgt Stam langs de zijlijn

2 weergaven

Jaap Stam zal Giovanni Van Bronckhorst volgende seizoen opvolgen als trainer van Feyenoord. Stam is momenteel nog aan de slag als coach van PEC Zwolle.

De 46-jarige Stam is nog maar sinds 28 december trainer van PEC Zwolle. Na een half jaar zal hij al de overstap maken naar een Nederlandse topclub, Feyenoord.  "Ik ben PEC Zwolle dankbaar voor het feit dat zij begrip hebben voor mijn ambities en er snel zijn uitgekomen met Feyenoord", zegt Stam. 

De Nederlander neemt het roer over van Giovanni Van Brockhorst. Na vier seizoenen heeft hij er genoeg van. In deze periode pakte Van Bronckhorst wel vijf prijzen waaronder de landstitel van 2017. 

Stam maakt veel stappen in zijn trainerscarrière. Hij was trainer van de Engelse tweedeklasser Reading van 2016 tot 2018 en ging daarna naar PEC Zwolle. Na zijn korte periode bij PEC start hij volgend seizoen bij Feyenoord. "Na goede en open gesprekken met technisch directeur Martin van Geel over de mogelijkheden en onmogelijkheden bij Feyenoord, kwam ik er snel achter dat ik vol voor deze kans wil gaan", lichtte Stam zelf toe.

Stam staat vooral bekend voor zijn periode als voetballer bij AC Milan, Manchester United en Ajax.