Feyenoord deelt enorme dreun uit aan Ajax

1 weergaven

Feyenoord heeft Ajax zondag een zware klap toegebracht. Voor eigen publiek wonnen de Rotterdammers op de negentiende speeldag met maar liefst 6-2. De laatste competitiezege van Feyenoord op de aartsrivaal dateerde van zeven jaar geleden.

Lasse Schöne (8e) bracht Ajax nog wel vroeg op voorsprong. Feyenoord trok de wedstrijd onder aanvoering van Robin van Persie (twee doelpunten) en Jens Toornstra (één treffer, drie assists) vervolgens naar zich toe. Na goals van Toornstra (16e) en Steven Berghuis (31e) scoorde Hakim Ziyech (34e) de 2-2 voor Ajax. Daarna kwawen de bezoekers er niet meer aan te pas. Van Persie zorgde in de 42e minuut voor de 3-2 ruststand en scoorde elf minuten na de pauze zijn tweede van de avond. Tonny Vilhena (75e) en invaller Yassin Ayoub (84e) maakten de afstraffing compleet.

Ajax heeft de titelkansen nu niet meer in eigen hand. Het verzuimde vorige week met een gelijkspel tegen Heerenveen (4-4) de eerste plaats in de Eredivisie over te nemen van PSV en staat na de zware nederlaag in De Kuip vijf punten achter op de koploper. Feyenoord speelt in de titelstrijd al lang geen rol meer. Het is op dertien punten derde.

Over een maand komt Ajax weer naar De Kuip, dan voor de halve finale in de KNVB Beker.