Excelsior degradeert met Belgen uit Eredivisie

3 weergaven

Excelsior is na hekkensluiter NAC Breda de tweede ploeg die degradeert uit de Eredivisie. In de nacompetitie moest de club uit Rotterdam de duimen leggen tegen RKC Waalwijk.

De heenwedstrijd in Waalwijk eindigde op 2-1. De ploeg van Belgen Herve Matthys en Siebe Horemans kwam in de terugwedstrijd in de 38ste minuut op achterstand, kort na de rust hield Omarsson de hoop voor de Rotterdammers levend met de gelijkmaker. RKC, dat in de 71ste minuut met tien kwam te staan na rood voor doelpuntenmaker Stijn Spierings, kraakte echter niet. Excelsior degradeert zo na vijf jaar uit de hoogste afdeling. Seys, Tahiri en Gigli Ndefe blijven met RKC op promotiekoers. In de finale wacht collega-tweedeklasser Go Ahead Eagles, dat met 0-1 ging winnen in Den Bosch na 2-2 thuis.

DE GRAAFSCHAP WEL NAAR FINALE

In de terugmatch van de halve finales verdedigde Sparta Rotterdam, met ex-Beerschotter Dries Wuytens in de rangen, woensdag een 2-0 voorsprong uit de heenmatch tegen medetweedeklasser TOP Oss, dat de Belgische broers Philippe en Olivier Rommens aan de aftrap bracht. De Rotterdammers haalden het met 3-0 en blijven op promotiekoers.

Sparta neemt het in de finale van de play-offs op tegen eredivisionist De Graafschap. De Superboeren wonnen de terugmatch tegen Cambuur met 2-0 (heen 1-1).