Dessers ruilt FC Utrecht voor Heracles Almelo

1 weergaven

Cyriel Dessers begint aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. De 24-jarige aanvaller verlaat FC Utrecht en trekt naar Heracles Almelo. Hij tekent er een contract voor drie seizoenen.

Dessers debuteerde in de Belgische hoogste klasse in het shirt van Oud-Heverlee Leuven, om nadien uit te komen voor Sporting Lokeren. In de zomer van 2016 trok hij naar Nederland, waar hij terechtkwam bij NAC Breda in de Nederlandse tweede klasse. Na een boerenjaar onder coach Stijn Vreven - Dessers promoveerde met NAC en scoorde 29 keer in 40 wedstrijden en gaf 13 assists - verhuisde hij naar FC Utrecht. Dessers kwam ondanks veel blessureleed toch 56 keer in actie in het shirt van de Domstedelingen, maakte daarin 19 doelpunten en gaf 7 assists.

"Ik kijk ernaar uit om bij Heracles Almelo te spelen en te scoren", zei de Leuvenaar op de clubwebsite. "Dit is een mooie kans voor mij, het voelt als een nieuw avontuur. Mijn stijl van voetballen past bij de filosofie van Heracles Almelo, namelijk aanvallend willen spelen. Ik ben blij dat ik hier nu ben en wil graag laten zien wat ik kan. In België zouden we zeggen dat ik veel goesting heb om te beginnen; ik heb er heel veel zin in en ben er klaar voor."

Ook Heracles is opgetogen met de komst van Dessers. Technisch manager, Tim Gilissen, geeft toe verheugd te zijn met de keuze van de Belg voor Heracles. "Wij zijn blij dat Cyriel voor Heracles Almelo heeft gekozen. Hij staat al lang op onze radar. Dat hij nu in ons zwart-witte shirt komt spelen is daarom extra prettig. Cyriel past goed bij onze manier van voetballen. Dat ook hij heel bewust voor Heracles Almelo kiest als volgende stap in zijn carrière is een goed teken."

Heracles eindigde vorig seizoen als zevende in de Eredivisie, een plaats achter Utrecht.