Ex-Bruggeling Clasie keert terug naar oude liefde

1 weergaven

Jordy Clasie, die vorig seizoen op huurbasis voor Club Brugge speelde, keert terug naar zijn oude liefde Feyenoord. De Rotterdammers gaan de Nederlandse middenvelder voor een jaar huren van het Engelse Southampton.

Clasie doorliep de jeugdreeksen van Feyenoord en debuteerde er in 2011-2012 in het eerste elftal. Hij groeide er uit tot een vaste waarde, werd aanvoerder en publiekslieving. In 2015 stapte Clasie over naar Southampton.

In zijn derde jaar bij de Engelse club werd hij uitgeleend aan Club Brugge. Met blauw-zwart speelde hij kampioen in de Jupiler Pro League, maar het aandeel van Clasie in de titel was beperkt. Coach Ivan Leko deed weinig beroep op de 27-jarige Nederlander, die in de schaduw stond van zijn landgenoot Ruud Vormer.

"Het voelt fantastisch om weer terug te zijn", zegt Clasie op de website van Feyenoord. "Iedereen weet hoeveel deze club voor mij betekent. Ik ben Feyenoord natuurlijk altijd blijven volgen en ken nog heel veel jongens. Ik heb heel veel zin om me snel bij de selectie te voegen en kijk uit naar mijn rentree in De Kuip. In dat stadion spelen blijft toch magisch."