Ajax zet scheve situatie tegen Willem II recht

1 weergaven

Op de achttiende speeldag in de Nederlandse Eredivisie heeft VVV-Venlo met 3-1 gewonnen van het Heracles Almelo van Bram Castro en Dries Wuytens. Jordy Croux en Ismail Azzaoui moesten met Willem II de duimen leggen tegen Ajax. Het werd 3-1 in de Amsterdam ArenA.

De Duitser Lennart Thy verschalkte Castro na 17 minuten spelen. Reuven Niemeijer (27ste) deed de hoop weer wat opflakkeren voor Heracles toen hij vanop de stip de gelijkmaker binnenlegde. Maar in de tweede helft ontbond Thy (54ste, 76ste) zijn duivels en vervolledigde hij zo zijn hattrick. Wuytens en Castro speelden de wedstrijd uit. Dario Van den Buijs zat geblesseerd in de tribune. Bij VVV keek Leroy Labylle vanop de bank toe hoe zijn club de drie punten binnenrijfde. Venlo (10de) telt nu evenveel punten als Heracles (11de met 22 punten), maar heeft een beter doelsaldo.

In Amsterdam boekte Ajax een logische zege tegen het Willem II van Croux en Azzaoui. Even leek er een stunt in de maak toen Francisco Sol (53ste) op aangeven van Konstantinos Tsimikas de 0-1 tegen de netten duwde. De thuisploeg was wakker geschud en zette dan de puntjes op de i. Doelpuntenmakers met dienst bij Ajax: Kluivert Junior (63ste), Kasper Dolberg (72ste) en David Neres (81ste). Azzaoui mocht starten voor Willem II, maar kwam na de rust het veld niet meer op. Croux mocht in de 78ste minuut opdraven voor Mo El Hankouri. Ajax (41 punten) staat op de tweede plaats en telt 5 punten minder dan leider PSV. Willem II is 14de met 16 punten.