Ajax blikt Fortuna in en verlengt contract Huntelaar

1 weergaven

Ajax heeft op de 25ste speeldag van de Eredivisie Fortuna Sittard ingeblikt met 4-0. Klaas-Jan Huntelaar bleef op de bank bij de Amsterdammers, die later op de avond aankondigden dat Huntelaar ook volgend seizoen nog voor Ajax zal uitkomen.

PSV won zaterdag met 2-0 van NAC Breda en dus moest Ajax zondag winnen van Fortuna Sittard om de Eindhovenaren niet te ver te laten uitlopen in de titelstrijd. Fortuna bleek een maatje te klein en verloor kansloos met 4-0 na twee goals van Neres en twee van Tadic. In de stand blijft Ajax tweede op 5 punten van PSV. De Ajaciden hebben wel nog een inhaalmatch tegen PEC Zwolle voor de boeg.

Zondagavond maakte Ajax bekend dat het ook volgend seizoen nog rekent op Klaas-Jan Huntelaar. De 35-jarige aanvaller heeft een akkoord bereikt over een contract tot aan het einde van het komende voetbaljaar. Huntelaar speelde tussen 2006 en 2008 voor Ajax en keerde twee jaar geleden terug naar Amsterdam. Tussendoor speelde hij voor Real Madrid, AC Milan en Schalke 04. Huntelaar heeft 133 doelpunten gemaakt in 201 officiële duels voor Ajax.

"Klaas-Jan is heel belangrijk voor ons", laat directeur voetbalzaken Marc Overmars weten. "Hij voegt veel toe aan deze selectie, onder meer omdat hij een enorme winnaarsmentaliteit heeft. Klaas-Jan is in alles wat hij doet honderd procent prof en daar neemt hij de talenten in mee. Kijk daarnaast naar het aantal goals dat hij alweer heeft gemaakt, daarmee laat hij ook in wedstrijden zien veel waarde te hebben voor Ajax. Ik weet zeker dat hij dat de komende maanden en komend seizoen ook zal hebben, dus we zijn blij dat hij heeft verlengd."