Ruime zeges voor Leipzig en Bayern

1 weergaven

Leider RB Leipzig kende geen problemen op bezoek bij Werder Bremen. Ook Bayern München won vlot.

Bayern haalde het thuis met 4-0 van nieuwkomer FC Köln. Lewandowski scoorde de twee eerste voor de Rekordmeister. Nadien legden Coutinho en Perisic de eindstand vast. Bornauw stond 90 minuten op het veld bij de bezoekers.

Dankzij goals van Orban, Sabitzer en Saracchi won Leipzig in Bremen. Het blijft aan de leiding met twee punten meer dan Bayern. Borussia Dortmund kan zich daar, als het wint op zondag, nog tussen plaatsen.

Hertha Berlijn won met 2-1 van Paderborn. Dedryck Boyata speelde de hele wedstrijd voor Hertha, dat dankzij zijn eerste overwinning van de gedeelde laatste plaats afkomt. Dodi Lukebakio bleef op de bank.

De Nederlander Javairo Dilrosun (10.) opende de score voor Hertha Berlijn, Marius Wolf (52.) verdubbelde na de pauze de voorsprong. Ben Zolinski (54.) kwam twee minuten later nog met de aansluitingstreffer, maar langszij komen lukte Paderborn niet meer. Hertha ziet zijn puntentotaal verviervoudigd en schuift op naar de vijftiende plaats. Paderborn blijft met één punt achttiende en laatste.