Lukebakio scoort maar verliest, Bayern wint weer

1 weergaven

Fortuna Düsseldorf is in de Bundesliga met 3-1 onderuit gegaan op het veld van Mainz. Dodi Lukebakio scoorde voor de bezoekers. Bayern had het moeilijk met Werder Bremen, maar won toch.

Mateta zette Mainz al in de eerste minuut op rozen na defensief mistasten, maar Lukebakio (19.) bracht op aangeven van landgenoot Benito Raman in twee tijden de 1-1 op het scorebord. Lukebakio scoorde zijn veertiende treffer in loondienst van Fortuna en gaf ook vijf assists. Raman zit aan tien doelpunten en vier assists.

In de tweede helft kon Lukebakio zijn ploeg op voorsprong zetten, maar zijn strafschop strandde tegen de paal. Het doelpunt viel wel aan de overzijde. Onisiwo (67.) mocht helemaal vrijstaand de 2-1 tegen de touwen trappen. Lukebakio (in minuut 76) en Raman (in minuut 81) werden in het slotkwartier nog tevergeefs vervangen door frissere aanvalskrachten. Mateta (87.) legde de 3-1 eindstand vast.

Dankzij de overwinning is Mainz mathematisch zeker van het behoud in de Bundesliga. Het staat nu op de elfde plaats met 36 punten, net achter Düsseldorf (37 ptn).

Bayern München kon pas in het slotkwartier afstand nemen van Bremen toen Sule scoorde. Bremen speelde toen al even met tien na twee gele kaarten voor Veljkovic. In de stand heeft Bayern vier punten meer dan Dortmund, dat morgen nog naar Freiburg trekt.

Borussia Mönchengmadbach, met Thorgan Hazard in de basis, verloor thuis met 1-2 van RB Leipzig.