Lukebakio en Raman krijgen oplawaai van Leipzig

1 weergaven

Met vier zeges op rij schudde Düsseldorf de degradatiezorgen de voorbije weken van zich af, maar Leipzig zette de club van Dodi Lukebakio en Benito Raman op de 19de speeldag in de Duitse Bundesliga weer met de voeten op de grond door met 0-4 te komen winnen.

De 19de speeldag was er één om snel te vergeten voor Lukebakio en Raman: na een kwartier stonden de Belgen met Düsseldorf in eigen huis al 0-3 in het krijt tegen Leipzig. Daarna namen de bezoekers wat gas terug, maar daar kon de promovendus niet van profiteren. Aan de rust moest Raman het ontgelden: hij werd gewisseld voor een andere aanvaller.

Lukebakio loste vlak na rust een schot dat de linkerpaal scheerde, maar ook hij kreeg de trein niet op de rails en werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald. Twintig minuten voor het eindsignaal was de 0-4 een feit en dreigde zelfs een grotere afstraffing voor een ontstellend zwak Düsseldorf, dat in de hele match geen enkele poging tussen de palen kreeg. In de stand blijft Düsseldorf veertiende. Leipzig is vierde.

Bayern München won eerder op de dag met 4-1 van Stuttgart. Het verschil tussen leider Dortmund, dat zaterdag met 5-1 won van Hannover, en eerste achtervolger Bayern blijft zo 6 punten.