Lukebakio leidt Düsseldorf naar stuntzege tegen leider Dortmund

1 weergaven

Op de 16e speeldag in de Duitse Bundesliga moest Thorgan Hazard met Borussia Mönchengladbach, momenteel tweede in de stand, aan de bak tegen staartploeg Nürnberg. De Rode Duivel miste vlak voor rust een penalty, maar zette dat enkele minuten na de pauze al recht met het openingsdoelpunt. In het slot werd het nog 2-0. Dodi Lukebakio leidde kelderploeg Düsseldorf naar een verrassende 2-0 stuntzege tegen koploper Dortmund, dat zijn eerste nederlaag van het seizoen leed.

Düsseldorf, met Dodi Lukebakio aan de aftrap en Benito Raman op de bank, ontving leider Dortmund, met Axel Witsel in de basis. Na 21 minuten kon Lukebakio alleen op doelman Roman Burki afstormen, die de 1-0 niet kon verhinderen. Een kwartier later verkwanselde Takashi Usami een grote kans voor de thuisploeg: hij kreeg een vrije schietkans in de zestien, maar zijn schot zoefde naast. Ondanks bijna 75 procent balbezit voor de bezoekers stond de voorsprong van Düsseldorf op het bord aan de rust. Tien minuten na de pauze verdween een wonderlijke schicht van Jean Zimmer in de winkelhaak en stond het 2-0.

Tien minuten voor tijd kopte invaller Lukasz Piszczek de aansluitingstreffer tegen de netten, maar dat mocht niet baten. Lukebakio werd in de slotminuten gewisseld en Raman mocht nog enkele minuten opdraven, maar de score bleef onveranderd. Door de zege laat Düsseldorf de degradatiezone achter zich.

In de openingsfase van Mönchengladbach - Nürnberg kwam de thuisploeg met de schrik vrij toen Matheus Pereira de lat trof, maar daarna namen Hazard en co het commando over. Denis Zakaria waagde een paar keer zijn kans, zonder succes. Op slag van rust wees de ref naar de stip voor een strafschopovertreding van Ondrej Petrak. Ook na consultatie van de VAR-beelden bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing. De panenka van Hazard maakte echter een boogje over de dwarsligger: 0-0 was de ruststand. Vlak na de pauze zette Hazard zijn penaltymisser recht: hij tikte een harde flankvoorzet in het lege doel en zette de thuisploeg met zijn elfde van het seizoen op voorsprong. De Borussen maakten daarna nog aanspraak op de 2-0, en die viel uiteindelijk in de slotfase. Alassane Pléa werd op een snelle tegenaanval diep gestuurd en nam doelman Fabian Bredlow te grazen. Door de nederlaag van Dortmund komt Mönchengladbach in de stand tot op zes punten van de leider.

Koen Casteels stond onder de lat bij Wolfsburg tegen Stuttgart. Na 24 minuten zette Josuha Guilavogui zijn hoofd tegen een vrije trap en was de 1-0 een feit. Op slag van rust leidde geklungel in de Stuttgart-defensie tot de 2-0 van Wout Weghorst, meteen ook de eindstand. In de stand klimt Wolfsburg over Hoffenheim en Hertha Berlijn naar een tijdelijke zesde plaats.