Hummels keert terug naar oude liefde

0 weergaven

Mats Hummels verlaat Bayern München. Hij gaat opnieuw spelen voor Borussia Dortmund. Zo wordt hij ploegmakker van Rode Duivels Axel Witsel en Thorgan Hazard. In het verleden speelde hij al 8 jaar bij Dortmund.

De Duitser, Mats Hummels, keert terug naar Borussia Dortmund. Hummels speelde sinds mei 2016 voor Bayern Müchen, dat hem kocht van Dortmund. Hij heeft acht seizoenen op de teller staan bij Dortmund. Nu gaat hij terug en wordt hij ploegmakker van Axel Witsel en Thorgan Hazard. Dortmund zou voor Hummels 38 miljoen euro betalen, drie miljoen meer dan Bayern in 2016. Voor Hummels ligt een contract van drie seizoenen klaar. 

Dortmund is zeer actief op de transfermarkt. De club kocht deze zomer ook al Nico Schulz van Hoffenheim, Juliani Brandt van Bayer Leverkusen en Thorgan Hazard van Borussia Mönchengladbach. Dit seizoen greep Dortmund net naast de titel ondanks dat de club een lange tijd alleen op kop stond in het klassement. Bayern München wist het kampioenschap uiteindelijk toch nog te bemachtigen. 

Hummels heeft een geweldig palmares. Hij werd vijf keer Duits kampioen, won de Duitse beker en bracht in 2014 de wereldtitel naar Duitsland.