Hazard en Raman van goudwaarde in Duitsland

1 weergaven

Thorgan Hazard heeft Borussia Mönchengladbach vrijdagavond in de Duitse Bundesliga met een assist en een doelpunt voorbij Hamburg geloodst. De Borussen wonnen de openingswedstrijd van de zeventiende speeldag met 3-1.

Hazard (9.) rondde knap samenspel met Raffael netjes af in de binnenkant van het zijnet. In de tweede helft zorgde Andre Hahn (53.) voor de gelijkmaker, meteen nadat Hazard aan de overzijde de 2-0 had laten liggen. Raffael stelde echter orde op zaken en scoorde na zijn assist voor Hazard ook nog twee keer. Bij de 3-1 werkte hij opnieuw samen met Hazard. De Rode Duivel kwam alleen voor doel, omspeelde de doelman en legde het leer panklaar voor de aanstormende Raffael. Mönchengladbach rukt op naar een voorlopige vierde plaats, Hamburg is zestiende.

In de Duitse tweede klasse staat Fortuna Düsseldorf na een 0-1 zege op het veld van Braunschweig opnieuw aan de leiding. Benito Raman hielp de bezoekers met een assist aan hun eerste overwinning in zeven competitieduels. Met wat geluk gaf de ex-speler van Standard en AA Gent het leer mee aan Davor Lovren, die de counter afrondde met een heerlijke stift. Raman pakte een gele kaart in de 74ste minuut, drie minuten later werd hij gewisseld. Düsseldorf wipt in de stand opnieuw over Nürnberg en Kiel, die op deze achttiende speeldag nog in actie moeten komen.