Hazard helpt Dortmund aan de zege

1 weergaven

Thorgan Hazard heeft samen met zijn ploeg, Dortmund, gewonnen op het veld van Hertha Berlijn met 1-2. De Rode Duivel scoorde het tweede doelpunt.

Borussia Dortmund had al twee wedstrijden niet gewonnen in de competitie, maar daar kwam vandaag verandering in. Na een kwartier kwam Dortmund op voorsprong via Jaden Sancho. Amper 100 seconden later verdubbelde Thorgan Hazard de score. Daarna begon Dortmund het zichzelf moeilijk te maken.

Tien minuten voor de rust kon Darida de aansluitingstreffer tegen de netten duwen. De spanning sprong in de kleren en Mats Hummels, die na 20 minuten zijn eerste gele kaart kreeg, pakte rood net voor rust. Dortmund moest toen nog een volledige helft met tien man spelen, maar kon de overwinning toch verzekeren. 

Leipzig had ook een vervelende verplaatsing op het programma staan en moest naar Paderborn. De promovendus staat laatste, maar speelt altijd vol passie. Leipzig kwam echter op een 0-3 voorsprong, maar Paderborn zette de achterstand nog bijna recht en kwam terug tot 2-3. De hekkensluiter kon de gelijkmaker niet vinden en Leipzig won met 2-3. 

Na de pandoering van vorige week speelde Hoffenheim thuis tegen Düsseldorf. Na een vroege goal van Kramaric leek Hoffenheim te gaan winnen, maar Hennigs scoorde voor Düsseldorf de gelijkmaker in de 88ste minuut. Zo eindigde de wedstrijd op 1-1. Dat was ook de eindstand van de wedstrijd tussen Keulen en Augsburg.