Dortmund wint dankzij twee assists van Witsel

5 weergaven

Borussia Dortmund heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Bayern München. De ploeg van Axel Witsel en Thorgan Hazard wonnen comfortabel met 5-1. Witsel gaf ook nog twee assists.

De wedstrijd begon niet optimaal voor de Borussen. Na nog geen minuut keek Dortmund al tegen een achterstand aan. Niederlechner rondde de eerste aanval van de partij fraai af, maar gelukkig voor Dortmund scoorde Paco Alcacer na twee minuten al de gelijkmaker. Dortmund speelde Augsburg op een hoopje, maar kon pas na de pauze het verschil maken. In het eerste kwartier van de tweede helft kon Dortmund drie keer scoren. Op aangeven van Witsel zette Sancho de thuisploeg op voorsprong. Reus en opnieuw Alcacer dikten de score verder aan. In het slot van de partij leverde Witsel nog een fraaie assist af. Brandt, die voor Hazard was ingevallen in de 68e minuut, legde de 5-1 eindstand vast.

Naast Witsel en Hazard kwamen ook Koen Casteels (Wolfsburg) en Birger Verstraete (Keulen) in actie. De Belgen speelden zelfs tegen elkaar. Keulen ging op bezoek bij Wolfsburg. Zowel Casteels als Verstraete stonden in de basis. Ook Sebastien Bornauw speelt bij Keulen, maar kwam niet van de bank. De wedstrijd was evenwichtig, maar Wolfsburg trok aan het langste eind. In de eerste helft brak Wolfsburg de ban. Arnold nam een afvallende bal meteen op de slof en vlamde vanop zo'n 20 meter droog binnen. In de tweede helft maakte Weghorst er met een gekruist schot 2-0 van. De aansluitingstreffer voor Terodde kwam te laat voor Keulen.