Bayern slikt snelste doelpunt, maar wint toch

13 weergaven

Het record van het snelste doelpunt in een wedstrijd uit de Bundesliga is geëvenaard. Bayern München had de trieste eer om de goal te incasseren. Maar ondanks een tien tegen elf in het slot van de wedstrijd won Bayern toch nog...

Hoffenheim-aanvaller Kevin Volland vond hij al na amper negen seconden de weg naar de netten. De 23-jarige Volland profiteerde van een foute inspeelpass van David Alaba en nam Manuel Neuer te grazen met een schot vanop links.

Volland kwam in de ranglijst van het snelste doelpunt ooit in de Bundesliga zo op gelijke hoogte met Karim Bellarabi, die vorig seizoen na negen seconden voor Bayer Leverkusen scoorde tegen Borussia Dortmund.

Net voor de rust scoorde Bayern tegen via Müller. Een kwartier voor tijd kreeg de kampioen een strafschop tegen toen Boateng hands maakte in de zestien. Boateng mocht met een tweede gele kaart in drie minuten meteen ook gaan douchen. Polanski kreeg dé kans om Bayern de nederlaag toe te dienen, maar hij miste vanop elf meter. De anticlimax voor de thuisploeg volgde in blessuretijd toen de ingevallen Lewandowski voor de 1-2 zorgde.

CASTEELS GELOBD

Transfergeruchten of niet, Kevin De Bruyne stond gewoon in de basis bij Wolfsburg dat op bezoek ging bij Köln. Net als Casteels die op het halfuur zijn doel verliet en gelobd werd door Zoller. Die rondde de pas naar zichzelf af met een inleggertje met het hoofd.

Pas in de laatste tien minuten slaagden de bezoekers er in iets terug te doen. Bendtner stond nog geen tien minuten op het veld toen hij voor de 1-1 eindstand zorgde. Bayer Leverkusen won met 0-1 bij Hannover en is samen met Bayern de enige ploeg met zes op zes. Morgen kan daar nog Dortmund of nieuwkomer Ingolstadt bijkomen. Beide ploegen wonnen hun eerste match en spelen nu tegen elkaar.