Panathinaikos en Lojeski vlot voorbij Barcelona, Van Rossom verliest met Valencia

1 weergaven

Op de zeventiende speeldag van de EuroLeague basketbal voor mannenteams heeft Matt Lojeski met Panathinaikos een twaalfde overwinning geboekt. De Grieken wonnen in Athene met 84-75 (rust: 36-34) van het Spaanse FC Barcelona. Sam Van Rossom en Valencia verloren voor eigen publiek met 67-80 (rust: 27-33) tegen het Turkse Fenerbahçe.

Panathinaikos en Barcelona hielden gelijke tred in de eerste helft, maar na de pauze duwde de thuisploeg het gaspedaal steviger in. Lojeski hielp de Grieken met 6 punten, 2 rebounds en 1 assist in ruim 24 speelminuten aan de zege.

Valencia kende een desastreuze start en stond na 7 minuten 0-15 in het krijt. De Spanjaarden verkleinden de achterstand in het tweede en derde kwart tot één punt, maar stortten helemaal in in het slotkwart. Sam Van Rossom speelde 25 minuten en 32 seconden mee bij Valencia. Daarin scoorde hij 8 punten, plukte hij 4 rebounds en deelde hij 7 assists uit.

Panathinaikos staat met 12 zeges en 5 nederlagen op de derde plaats. Valencia won 5 keer en trok 12 keer aan het kortste eind, daarmee staan Van Rossom en co. op de veertiende stek. De acht beste teams van het reguliere seizoen stoten door naar de kwartfinales, die volgens een best-of-five worden gespeeld.