Ambitieus Aalstar heeft nieuwe coach en nieuw bestuur

9 weergaven

Okapi Aalstar wordt komend seizoen getraind door Trevor Huffman. De Amerikaan, ex-speler van de Ajuinen, volgt Tony Van den Bosch op.

De aanstelling van Huffman kadert in een grondige hervorming waarmee Aalstar vrijdag uitpakt. "We kunnen vandaag fier aankondigen dat het vele werk achter de schermen leidt tot een mooie doorstart met belangrijke vernieuwingen. Crelan Okapi Aalstar slaat resoluut de weg in van de professionalisering", luidt het.

Er wordt onder meer een besloten vennootschap opgericht waarin de basketactiviteiten worden ondergebracht. Tegelijk zorgen een twintigtal investeerders voor de "noodzakelijke kapitaalinbreng die een eersteklasser nodig heeft". Het is de bedoeling die groep nog uit te breiden tot een "Magic 25".

Met Patrick Boterbergh krijgt Aalstar een nieuwe voorzitter. Peter Venneman wordt CEO van de nieuwe besloten vennootschap. De financiële verantwoordelijke wordt Jean-Paul Vaeyens. Sportief directeur Anthony Mallego en commercieel directeur Danny Verhulst vervolledigen het kern-directiecomité.

Huffman krijgt als T2 naast zich Jean Collinet. De club wijst er verder op dat Senne Geukens, Tito Casero, Vladimir Mihailovic, Clayton Vette, Dorian Marchant en John Stuart Mann al tekenden voor volgend seizoen "en de laatste aanwinsten zijn in volle onderhandeling".