Van Aert: 'Hopelijk zit Mathieu snel weer op de fiets'

4 weergaven

Wout Van Aert pakte in Loenhout zijn twaalfde overwinning van het seizoen, maar de wereldkampioen was achteraf vooral begaan met het lot van Mathieu Van der Poel. "Hopelijk zit hij snel terug op de fiets."

De start van Van Aert was nochtans niet goed. "Ik raakte in de eerste ronde meteen wat achterop en vreesde dat ik vandaag niet meer zou meedoen voor de prijzen. In dat opzicht ben ik achteraf wel blij met mijn zege."

Al werd de vreugde bij de wereldkampioen wat getemperd door de val van Mathieu Van der Poel. "Het zag er niet goed uit", beseft Van Aert. "Maar laten we vooral nog niet te snel conclusies trekken. Misschien komt hij straks thuis en is alles in orde. Hopelijk zit Mathieu snel terug op de fiets."

RENTREE STYBAR

Zdenek Stybar dook donderdag voor het eerst deze winter even terug het veld in. Hij zou uiteindelijk op de 18de plek stranden. "Ik ging in Loenhout heel enthousiast van start. Wellicht iets te fel want in de tweede ronde schoof ik onderuit", stelde de Tsjech achteraf.

"Ik liep wat schaafwonden op aan mijn rechterknie maar meer was er ook niet aan de hand. Ik wou vol doortrekken en heb dat ook gedaan. Ik wist al voor de start dat ik geen vooraanstaande rol zou spelen maar wou er toch het beste van maken. Ik ben natuurlijk in volle opbouw voor het komende wegseizoen maar zowel Loenhout als Bredene pasten in mijn programma. Ik hoop alvast dat het in Bredene beter zal lopen. Maar daar ben ik eigenlijk wel vast van overtuigd."

BEZORGDE MEEUSEN

Van der Poel kwam ten val nadat Tom Meeusen zijn ploegmaat Toon Aerts enkele seconden wou laten nemen. De Nederlander zette meteen de achtervolging in, maar kwam ten val in een afdaling. "Ik wil eerst mijn excuses aanbieden aan Mathieu", reageerde Meeusen achteraf voor de camera. "Ik hoop dat ik er niets mee te maken heb. Ik wou gewoon een gaatje laten vallen voor Toon. Mathieu kwam met zo'n hoge snelheid voorbij, dat ik er zelf van schrok. Het zou niet leuk zijn als hij door zo'n manoeuvre out zou zijn."