Nagelbijten voor DVV Verzekeringen Team Trofee!

2 weergaven

Net zoals vorig jaar lijkt de DVV Verzekeringen Team Trofee af te stevenen op een spannende eindstrijd. Met nog twee manches op het programma zien de Telenet Fidea Lions hun voorsprong op Beobank-Corendon slinken.

Vorig jaar eindigde de strijd om de eerste DVV Verzekeringen Trofee met een opvallende strijd tussen Telenet Fidea en Marlux-Napoleon Games. Het waren uiteindelijk de Lions die in de slotmanche in Lille met amper 23 seconden voorsprong de DVV Verzekeringen Team Trofee op hun naam schrijven.

Dit jaar leek de strijd een stuk minder spannend te worden. Met zo'n zes à zeven minuten voorsprong na enkele manches had het team van Sven Nys zich afgescheiden van de tegenstand. Hun concurrent Beobank-Corendon kreeg bovendien af te rekenen met pech: wereldkampioene Sanne Cant gaf op in Ronse en moest forfait geven voor de Koppenberg.

De voorbije manches is het tij echter gekend. De pechvogel is geland bij Telenet Fidea, want momenteel is hun voorsprong geslonken tot 2 minuten en 55 seconden. In Loenhout werd Corné van Kessel uitgeschakeld, waardoor Beobank-Corendon in één hap drie minuten uit hun voorsprong nam.


Met nog twee veldritten in de DVV Verzekeringen Trofee te gaan, lijkt een herhaling van het gekke slot van de eerste editie van deze unieke Team Trofee dus zeer mogelijk!