Woedende Kyrgios gooit met stoel en bolt het af

8 weergaven

Nick Kyrgios heeft het andermaal bont gemaakt. De Australiër kon zich op het ATP Masters 1000-tornooi in Rome in het duel van de tweede ronde tegen de Noor Casper Ruud niet beheersen en ging in de derde set door het lint. Kyrgios werd nadien gediskwalificeerd.

Kyrgios (ATP 36) had de eerste set met 6-3 verloren, maar won de tweede met 7-6 (7/5). In de derde stond het 1-1 toen hij zijn kalmte verloor. De Australiër ging verbaal fel tekeer tegen het publiek en de umpire en kreeg een 'game penalty'.

Daarna sloeg Kyrios zijn tennisracket in woede tegen de grond en vervolgens slingerde hij een klapstoel door de lucht. De umpire riep de tornooireferee op, die wellicht tot diskwalificatie van Kyrgios zou overgaan, maar daar bleef het Australische woelwater niet op wachten. "I'm fucking done", zei hij tot twee keer toe. Hij pakte zijn spullen en weg was hij.

Met een diskwalificatie verliest Kyrgios alle punten en alle prijzengeld dat hij in Rome verzamelde en de kans bestaat dat de tennisautoriteiten hem zwaar zullen beboeten en mogelijk ook schorsen.

Ruud (ATP 76) stond erbij en keek ernaar. De Noor treft in de achtste finales Juan-Martin Del Potro (ATP 9). De Argentijn maakte in de tweede ronde een einde aan het tornooi van David Goffin (ATP 23).