Thiem gooit titelverdediger Zverev uit tornooi

2 weergaven

Dominic Thiem is er in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de ATP-Finals. De Oostenrijker versloeg de titelverdediger, Alexander Zverev in twee sets met 7-5 en 6-3.

In de ATP-Finals kijken we uit naar een finale tussen de Stefanos Tsitsipas en Dominic Thiem. Die laatste versloeg in de halve finale de winnaar van vorig jaar, Alexander Zverev in twee sets. De Griek Tsitsipas kon zich al eerder plaatsen voor de finale door te winnen van Roger Federer in zijn halve finale. 

Voor Thiem zal het zijn eerste finale zijn van de ATP-Finals. Hij won dit jaar echter al in Indian Wells, Barcelona, Kitzbühel, Peking en Wenen. Ook voor Tsitsipas is het de eerste keer dat hij de finale kan bereiken. Ook hij won al enkele ATP-tornooien dit seizoen met overwinningen in Marseille en Estoril, maar zijn palmares is nog niet zo groot als dat van Thiem. In de onderlinge confrontaties leidt de Oostenrijker dan ook met 4-2 in zijn voordeel. Ook het laatste onderlinge duel kon Thiem winnend afsluiten in de finale van het ATP-tornooi in Peking.