Nadal geeft forfait, Djokovic nieuwe nummer 1

0 weergaven

Rafael Nadal heeft forfait gegeven voor het Masters 1.000-tornooi van Parijs. Door zijn opgave is de Spanjaard maandag niet meer de nummer 1 van de wereld, Novak Djokovic neemt die plaats over.

"Ik heb last aan de buikspieren, vooral bij de opslag. De dokters hebben me aangeraden om niet te spelen", verklaarde Rafael Nadal (ATP 1) zijn forfait voor het Masters 1.000-tornooi in Parijs. Nadal was als eerste reekshoofd vrij in de eerste ronde en had het woensdag in de tweede moeten opnemen tegen zijn landgenoot Fernando Verdasco (ATP-27).

Nadal kwam niet meer in actie sinds hij begin september opgaf in zijn halve finales op het US Open. Daardoor kon hij zijn leiderspositie in de ATP-ranking niet verdedigen. Die plek speelt hij nu kwijt aan Novak Djokovic. Maandag begint de Serviër aan zijn 224e week als nummer een.

's Werelds nummer drie Roger Federer zit inmiddels al in de achtste finales, zonder ook maar één minuut te spelen. De Zwitser was net als Nadal en Djokovic vrij in de eerste ronde en moest in de tweede tegen de Canadees Milos Raonic (ATP-21), maar die laat wegens een elleboogblessure forfait gaan.